h Dolar 34,0987 % 0.19
h Euro 38,0820 % 0.19
h Altın (Gr) 2.833,72 %0,17
h Çeyrek Altın 4.699,00 %0,23
h Bitcoin 2147211 %2.79616
h Tether 34.09 %0.08263
a

Kuaför ve berberler için yeni düzenleme!

Kuaförler ve berberler, tatil günlerinde düğün davetlilerine ve damatlara hizmet verebilecek.

Kadın kuaförleri, izin günlerinde düğün davetiyeleri gösterildiğinde düğün sahibi veya davetlilere saç bakım hizmeti sunabilecek. Bu hizmet için önceden randevu alınarak kuaför bilgilendirilecek. Ayrıca, berberler tatil günlerinde damat tıraşı yapmak isteyenlere gerekirse evlerinde hizmet vermeye devam edecek. Evlerde damat tıraşı hizmeti veren berberler için özel tarife uygulanacak.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil yapacağı günlerin valilikler tarafından belirlenmesine yönelik çalışmalara rağmen, esnafın önemli bir kısmı pazar günü tatili konusunda ısrar ediyor. Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, Türkiye genelinde sabit bir tatil günü talep ettiklerini belirterek, “İstanbul, Antalya, İzmir’de kuaför zincirleri var. Onlar tatilden rahatsız. AVM’ler de dahil, tek gün, pazar günü tatil yapılmasını talep ediyoruz. Türkiye’nin resmi tatil günü pazar günüdür,” dedi.

Ticaret Bakanlığı, düğünlerin en çok pazar günleri yapıldığını belirterek, hafta içi tatile de izin verilmesi veya kararın yerel yönetimlere bırakılması gerektiğini ifade etti. Yeni düzenlemeye göre, AVM’lerdeki zincir işletmeler dahil tüm berber, kuaför ve güzellik salonları haftada bir gün zorunlu olarak kapanacak ve bu günün belirlenmesinde valilikler son sözü söyleyecek.

 

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

THY’den filoya 4 uçak daha!

HIZLI YORUM YAP