h Dolar 34,0646 % 0.13
h Euro 38,0956 % 0.13
h Altın (Gr) 2.829,44 %0,97
h Çeyrek Altın 4.689,00 %1,22
h Bitcoin 2149004 %4.48848
h Tether 34.11 %0.06179
a
  • EN EKONOMİ
  • Ekonomi
  • Türkiye’nin Otomotiv vizyonu: BYD yatırımıyla yeni bir çığır

Türkiye’nin Otomotiv vizyonu: BYD yatırımıyla yeni bir çığır

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam, BYD'nin yatırım kararının sektöre olumlu etkilerini hızla görebilmek adına ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Saydam, “BYD’nin bu kararının sektöre olumlu sonuçlarını en kısa sürede görmesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve bu yatırımın sektöre katkılarından memnuniyet duyacağımızı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

TAYSAD Başkanı Saydam, dernek tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin 27 yıl aradan sonra yeni bir otomotiv marka yatırımına kavuştuğunu vurgulayarak, bu gelişmenin sektördeki hareketliliği artıracağını belirtti.

Otomotiv Sektöründe Yeni Bir Dönem: Türkiye, BYD Yatırımıyla Güçleniyor

Saydam, “Bu önemli yatırımın ülkemizde gerçekleşiyor olması bizleri gururlandırıyor. Ancak otomotiv sektörü, adı üstünde, sürekli olarak yenilikleri takip etmeli ve daha ileriye gitmeli.

BYD Yatırımıyla Türkiye Otomotivde Dev Adım Atıyor

TAYSAD olarak, 530’dan fazla üyemizle birlikte, BYD’nin bu kararının olumlu etkilerini en kısa sürede görmesi için elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız ve bu sorumluluğun bilincindeyiz” dedi.

Yatırımın Türkiye’yi otomotiv alanında ileriye taşıyacağını belirten Saydam, “Yüksek yerlilik oranına sahip araçlar üreterek ihracat yaptığımızda ve ikinci faz yatırımı hayata geçirildiğinde, gerçek anlamda başarılı olacağız ve tedarik sanayisi olarak üzerimize düşeni yapmış olacağız” şeklinde değerlendirme yaptı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Emeklilik dilekçesi: Geleceğinizi şimdi belirleyin

HIZLI YORUM YAP