Bulgur, içerdiği vitamin ve minerallerle en değerli besin kaynaklarından birisidir. Köftesinden çorbasına pilavından salatasına kadar çok farklı tariflerle soframızda yerini almaktadır. Peki, ya bulgur hakkında doğru bilgilere sahip miyiz? bulgurun yararlarını biliyor muyuz? Gelin, bulguru çok daha yakından tanıyalım!

  • Bulgur, tokluk verir mi?

Bulgur, fazla lif ihtiva ettiği için diyetlerin vazgeçilmezi olmaktadır. Araştırmalar bulgurun acıkmayı 1,5 saat geciktirdiğini de ortaya koymaktadır. Bulgur kolesterol de içermez.

  • Bulgur, kan şekerine iyi gelir mi?

Bulgur, yüksek posa içeriği ile doygunluk verir ve sindirimi kolaylaştırır, kan şekerini yavaş yükselterek hızla düşmesini engeller ve enerji verir.

  • Diyette bulgur yenir mi?

Bulguru diyetinizde güvenle tercih edebilirsiniz. Tokluk vererek, midede yer kaplar ve kolay kilo vermeye de yardımcı olur. Bir öğünde toplam 3 yemek kaşığı bulgur pilavını, 1 dilim ekmek yerine yemeniz mümkün.

  • Bulgur, diyabet hastalarına uygun mudur?

Bulgur, glisemik indeksi düşük olan bir besin olduğu için, şeker hastaları tarafından da rahatça tüketilebilmektedir.

  • Bulgur, hamile kalmayı sağlar mı?

Bulgur, B vitamini zenginidir. Folik asit, bulgurda fazlaca bulunmaktadır. Özellikle de hamilelerin ve bebeğin zihinsel gelişimi için folik asit kaynağı, bulguru bolca tüketmeleri gerekmektedir.

  • Bulgur, kolay pişer mi?

Bulgur, sanılanın aksine çok kolay hazırlanabilen bir besindir. Makarna gibi aynı, 20 dakikada hazırlanabilir. Çorbadan, tatlıya, mamaya, salataya kadar er yemekte kullanılabilir. Yemek çeşitliliği de oldukça fazladır.

  • Bulgur, nasıl yapılır?

Bulgur doğaldır. Durum buğdayından üretilmektedir. Hiçbir katkı maddesi de içermez, üretiminde yalnızca buğday ve su kullanılır. Taş değirmende yapılan bulgur, buğdayın doğasına uygun bir şekilde öğütüldüğü için daha doğal ve sağlıklıdır. Taş değirmelerde kullanılan doğal taşları da doğadan alıp değirmen taşı olarak işler, kesinlikle dökme değirmen taşı da kullanmaz. Öğütülen buğdayın doğal bir şekilde olması, öğüten taşın da tamamıyla doğal olmasıyla ortaya çıkan bulgur da tamamen doğal olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaşın.
Bir Cevap Bırakın

Exit mobile version