Ev, aile, ofis,  sosyal hayata yetişebilmek için pratik bilgilerden yararlanmamız gerekiyor, aksi halde zaman da yetmiyor malesef.

Bakıcı seçerken pratik bilgiler

Bakıcı seçerken kesinlikle diksiyonunun düzgün olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle de bebekler, 7.aydan itibaren çevresinde konuşulan dili öğrenmeye başlarlar ve hafızalarına da her şeyi kaydederler.

Yakınlarında beraber oldukları kişinin konuşması bozuksa eğer, ilk kelimelerden itibaren aynı şekilde olan yanlışları bebeğinizde de görmüş olursunuz.

Bir bakıcıda aramanız gereken diğer bir önemli özellik de, çocuklara karşı gerçekten sevgi dolu olması özelliğidir.

Çocuğa yönelik yapılan sert uyarılar, onu sevgi yoksunu yapabilir. Bakıcılar sebebiyle otistik bulgular gelişen çocuk sayısı, hiç de az değil!

Bir bakıcıyı işe alırken, kesinlikle çok iyi tanıdığınız kişinin referansını arayıp ona göre kararınızı verin.

Yeni işe başlayan bakıcınızla, eğer gerekirse izin alarak bir süre beraber evde olun ve bu şekilde de çalışmasını gözlemleyin.

Bebeklerin hislerine mutlaka güvenin. Beraber olmak istemediği bir bakıcıya,  bebeğinizi asla bırakmayın.

Ev için pratik bilgiler

Çekmece içlerini, boşaltmadan temizlemek istiyorsanız eğer, elektrik süpürgesinin ucuna naylon çorap geçirin.

Üst üste koyduğunuz bardaklar eğer yapışıp çıkmıyorsa, bir leğenin içine koyabilirsinz. Üsteki bardağın içerisine de buz koyup, leğenin içine yavaş yavaş sıcak su dökün. Göreceksiniz ki bardaklar kolayca çıkacak.

Buz kalıplarını suyla doldurmadan önce bölmelere limon, portakal ve dilediğiniz meyve parçalarını yerleştirirseniz eğer, dekoratif buzlarınız olacaktır.

Büyük miktarda patatesiniz varsa, torbanın içine bir tane elma koyun.  Böylece patatesin 8 hafta boyunca filizlenmesini önlemiş olursunuz.

Orkideler için pratik bilgiler

Orkide gerçekten bakımı zor bir çiçektir. Çiçekleri solduğu zaman üzülüp atmayın; çünkü orkideler iyi bir bakımla yılda 2 defa çiçek verebilir.

Yaz aylarında direkt güneş ışığından koruyun fakat bol ışık istediğini de unutmamalısınız.

 

Haftada bir gün sulamalısınız. Klorlu olan su her türlü bitki için zararlı olmaktadır. Musluk suyu veriyorsanız eğer, en az 1 gün klorun uçması için de dinlendirmelisiniz.

Asla çiçeklerine su püskürtmeyin. Çiçeklere de el sürmeyin. Hava akımı olan bir ortamda tutmayın.

Paylaşın.
Bir Cevap Bırakın

Exit mobile version