Hepimizin hayali parlak, güzel, alımlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmaktır. Bu hayalimizi gerçekleştirebilmek için de birtakım ürünler kullanır, cilt bakımlarına gider ya da evde kendi kendi yöntemlerimizle hazırladığımız maskeleri uygularız. Peeling de cilt bakım aşamasında kullanılan yöntemlerden birisidir.
Peelingin ilk amacı cildi ölü derilerden arındırmak, hava kirliliği,toz ve trafik gibi dış etkenler sonucu sağlıksız ve mat bir görünüme bürünen cildi canlandırmaktır. Bu yazımızda sizlerle peeling nasıl kullanılır, peelingten kimler kaçınmalıdır, evde nasıl peeling yapılır gibi konuları ele alacağız.
Nasıl Kullanılır?
Cildinize peeling uygulamak için en doğru zaman banyodan sonradır. Banyodan çıktıktan sonra peeling malzemesini cildinize sürüp yumuşak hareketlerle cildinize masaj yapabilirsiniz. Ardından cildinizi bol su ile durulamanız gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki peelingi dudak ve göz çevresine uygulamamanız gerektiğidir. İkincisi ise peelingi tüm cilde uygulamadan önce ufak bir bölgede denemeli ve herhangi bir alerjik reaksiyon görülmezse tüm cilde uygulamaktır. Özellikle hassas bir cilde sahip olanlar veya alerjik bünyesi olanlar bu konuda daha da dikkatli olmalıdır. Dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise peelingi uygularken sert hareketler ve cildinize zarar verebilecek hareketlerden kaçınmaktır. Peelingi nazik bir şekilde, fazla bastırmadan, parmak uçlarınızla ve masaj yaparak uygulamanız gerekmektedir.
Peeling Yapmaktan Kimler Kaçınmalıdır?
Akne (sivilce) problemi yaşayan kişilerin peeling yapması önerilmemektedir. Böyle bir cildiniz varsa ve peeling yaparsanız hem sivilcelerin yayılmasına hem de kötüleşmesine neden olabilirsiniz.
Evde Kolaylıkla Hazırlayabileceğiniz Peeling Tarifleri
Aşağıda çeşitli kaynaklardan sizler için derlediğimiz peeling tariflerini bulabilirsiniz. Hangi peelingi kullanacağınıza cilt tipinize göre seçebilirsiniz.Kullanmadan önce küçük bir bölgede deneyip cildinizin alerjik bir reaksiyon verip vermeyeceğini kontrol etmenizde de yarar vardır.
Zeytinyağı ve Toz Şeker Peelingi:
Malzemeler
1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık toz şeker.
İki malzeme bir kabın içerisinde karıştırılır ve ardından yavaş yavaş masaj yaparak cilde uygulanır. Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra bol su ile durulanmalıdır. Cildin tahriş olmaması için sert hareketlerden kaçınılmalı, yavaş nazik ve hareketlerle uygulanmalıdır. Diğer tüm peelinglerde olduğu gibi öncelikle küçük bir bölgede denenmeli, herhangi bir alerjik reaksiyon görülmez ise tüm cilde uygulanmalıdır. Bu peelingi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.
Bal ve Esmer Şeker Peelingi:
Malzemeler
1 çay kaşığı esmer şeker ve 1 çay kaşığı bal.
Balı ve esmer şekeri karıştırın. Parmaklarınızı suyla ıslatın ve karışımı eşit olacak şekilde yüzünüze uygulayın. Nazikçe masaj yaptıktan sonra yüzünüzü bol su ile iyice durulayın.
Süt, Muz ve Yulaf Peelingi:
Malzemeler
1 adet olgun muz, 2 yemek kaşığı yulaf ve 1 yemek kaşığı süt.
Bir kabın içerisinde ilk olarak muzu ezin, sonra üzerine sütü ilave edin. Ardından da yulafı ekleyerek macun kıvamına getirmelisiniz. Bu karışımı boynunuza ve yüzünüze eşit miktarda uygulayın. Ölü deriden kurtulmak için 3-4 dakika boyunca nazik hareketlerle masaj yapın. Sonra ılık suyla iyice durulayın.
Dikkat!
-Bu yazıda yer alan bilgiler çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup ve hiçbir şekilde tedavi ya da teşhis amaçlı kullanılamaz.
-Yazımızda paylaşılan peeling tariflerini tüm yüzünüze uygulamadan önce küçük bir bölgede deneyin ve cildinizin alerjik bir reaksiyon verip vermeyeceğini kontrol edin.