- Süet ayakkabınızla yağmura yakalandınız diyelim. Eve döndüğünüzde ayakkabı üzerinde su ya da çamur lekelerinin oluştuğunu görebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey ayakkabıyı güneş görmeyen bir yerde oda sıcaklığında kurumaya bırakın. Kururken şekil bozukluğu oluşmaması için, süet ayakkabı içini kağıt havlu ya da havlu ile doldurmalısınız.
- Tamamen kuruduğundan emin olduğunuzda tel fırça ya da süet fırçası ile kurumuş kirleri fırçalayın. Ayakkabının görünümünü bozmamak için fırçalama işlemi her zaman tek yöne doğru olmalıdır.
- Lekeler geçmediyse süet silgisi ile fazla bastırmadan lekenin üzerini silin. Silme işlemi bittikten sonra süet koruma spreyini sıkarak temizliği tamamlayabilirsiniz. Süet silgisi ve süet koruma spreyini ayakkabı mağazalarından ya da alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz. Ayakkabılarınızın şeklinin bozulmaması için mutlaka içine kağıt koyarak saklayın.
- Herhangi bir leke yoksa dahi düzenli olarak süet ayakkabılarınızı temizlemelisiniz. Ayakkabılarınızı kaldırmadan önce fırça ile tek yöne doğru fırçalayıp sprey sıkın. Kuruduktan sonra kaldırın.
- Süet ayakkabıların tüyleri zamanla yüzeye yapışır ya da dökülür. Tüyleri kabartmak için ayakkabıyı su buharına tutun. Su buharına tutabilmek için en kolay yöntem ütü ya da kaynamış su kullanmaktır. Ütüyü buhar açık konumuna getirerek ayakkabıya değdirmeden buhar verebilirsiniz. Bu yöntem dışında geniş bir kapta su kaynatın. Ardından ayakkabıyı suya değdirmeyecek şekilde kabın üzerine tutabilirsiniz. Buhar ayakkabının nemlenmesine sebep olacaktır. Ayakkabınızı kuruduktan sonra fırçalayın. Süet ayakkabılarınızın yenilendiğini göreceksiniz.
Süet ayakkabı temizlerken dikkat edilmesi gerekenler:
- Islakken fırçalamayın.
- Fırçalama işlemini mutlaka tek yöne doğru yapın.
- Ayakkabıyı güneş ışığında kurutmayın.
- Kuruturken içini kağıt havlu ya da havlu ile doldurun. İçine koyduğunuz havlunun ayakkabının formunu bozmayacak büyüklükte ve yumuşaklıkta olmasına dikkat edin.
- Lekeleri silerken fazla bastırmayın.