Yüzün her bölgesine uygulanan uygulanan botoks işlemi nedir, nasıl yapılır? konusunu inceleyeceğiz bugün. Sadece yüz ile sınırlı kalmayan ve aşırı terleyenler için koltuk altına da uygulanan bu basit işlem hakkında merak edilen tüm soruların cevabını arayacağız bu gün.

Botoks’un yapılış amacı cilt derisindeki kırışık çizgilerin geçici olarak yok edilmesidir, etkisi ise yaklaşık 4-6 ay sürmektedir. Elbetteki bu süreyi yaş ve cilt yüzeyi doğrudan etkiliyor, ama genel olarak süresi bu kadardır, hamilelik ve emzirme dönemleri dışında hemen herkes bu işlemi yaptırabilir.

Botoks Yüzün Hangi Bölgelerine Uygulanır?

Yaklaşık 10-15 dk süren botoks işlemi kazayağı, alın, boyun, kızgınlık çizgisi, kaş kaldırmak için, terlemeyi önlemek için kullanılabilir. İşlem sonrası bir acı ve sızı hissedilmez. Hastalar uygulama sonrası hemen normal iş hayatına dönebilir.

Koltuk Atı Botoksu Nedir?

Koltuk altı terlemelerinde botoks tedavisi çok kısa sürer, yine yaklaşık 10-15 dk kadar. Botoks uygulamasından önce ilaç sulandırılır. Sulandırılan botoks ikiye bölünerek her iki alana uygulanır. Botoks tedavisinde terleyen bölgede 20-30 adet noktaya minik iğnelerle botoks enjekte edilir. Yaklaşık 10-12 ay etkisi süren ve daha uzun vadeli olarak adlandıracağımız bu işlem ile terleme oranınız yarı yarıya azalacaktır.

Botoks Nasıl Uygulanır?

İşlem öncesinde lokal anestezik bir krem sürülebilir. Kişinin kas yapısı göz önüne alınarak belirlenen kırışıklık noktalarına çok ince uçlu iğnelerle küçük dozlarda enjeksiyon yapılır. Tedavi genelde 10-15 dakika sürer ve uygulama sırasında minimal rahatsızlık hissedilir. İlaç, yalnızca enjekte edilen bölgede etkilidir genel dolaşıma karışmaz.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version