h Dolar 34,0646 % 0.13
h Euro 38,0956 % 0.13
h Altın (Gr) 2.829,44 %0,97
h Çeyrek Altın 4.689,00 %1,22
h Bitcoin 2149004 %4.48848
h Tether 34.11 %0.06179
a

ASELSAN büyük hedefini açıkladı

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, 2030 yılına kadar dünya çapında savunma sanayisi alanında ilk 30 şirket arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti. Akyol, şirketin yüksek teknoloji yeteneklerini ihracat ile buluşturma çabası içinde olduklarını vurguladı.

Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’na ilk kez katılan ASELSAN, burada askeri ve sivil hava platformu sistemlerini sergiledi. Akyol, ASELSAN’ın elektronik sistemler alanında çözümler sunan ve kara ve deniz platformlarında başarılı ürünler teslim eden bir şirket olduğunu belirtti.

TÜRKİYE BÜYÜK GELİŞMELER YAŞIYOR

Son yıllarda Türkiye’nin havacılık alanında önemli gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Akyol, ASELSAN’ın helikopterlerden uçaklara, İHA’lardan milli uydulara kadar geniş bir yelpazede elektronik sistemler sağladığını ifade etti.

Akyol, Farnborough Fuarı’nda 6 teknoloji alanında 50’den fazla ürünü sergilemeyi planladıklarını dile getirerek, aviyonik sistemlerden elektronik harp çözümlerine, elektro-optik kameralardan radar sistemlerine kadar çeşitli ürünlerinin sektördeki önemine değindi.

BÜYÜMEYE ODAKLANDIK

ASELSAN’ın yüksek teknoloji üretimiyle Türkiye’ye stratejik ve ekonomik katkı sağladığını belirten Akyol, şirketin uluslararası işbirliklerini artırdığını ve ihracatla birlikte büyümeye odaklandıklarını ifade etti. Akyol, ASELSAN’ın bugün itibarıyla 2,5 milyar dolarlık yıllık gelirle dünyanın 47. büyük savunma sanayi şirketi olduğunu ve 2030 hedeflerine ulaşmak için çeşitli stratejik adımlar attıklarını belirtti.

Şirketin faaliyetlerinin odak noktasında nitelikli insan kaynağının bulunduğunu vurgulayan Akyol, ASELSAN’ın genç ve dinamik çalışan kadrosuyla geleceğe yatırım yaptığını, ayrıca üniversite öğrencilerine staj ve eğitim imkanları sunduklarını açıkladı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul Havalimanı Avrupa’ya damga vurdu

HIZLI YORUM YAP