h Dolar 34,0339 % -0.09
h Euro 38,0481 % -0.09
h Altın (Gr) 2.825,00 %0,80
h Çeyrek Altın 4.684,00 %1,02
h Bitcoin 2151478 %5.97053
h Tether 34.07 %-0.04873
a

Bakan Bolat’tan Schengen vizesi açıklaması!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yılın ilk 7 ayında 70 bin 600 firmanın denetlendiğini ve 1 milyar liraya yakın ceza verildiğini açıkladı. Schengen vizesi sorunlarına değinen Bolat, vize kolaylığı talep ettiklerini belirtti. Enflasyonda ciddi bir azalış beklendiğini ifade ederek, Eylül sonunda TÜFE'nin 50'nin altına inmesinin yüksek olasılık olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bakan Bolat, yılın ilk 7 ayında 70 bin 600 firmanın denetlendiğini ve bu kapsamda 1 milyara yakın para cezası verildiğini belirtti. TRT Haber özel yayınında konuşan Bakan Bolat, “Ekiplerimiz sürekli sahada, denetimlerini aralıksız sürdürüyorlar” dedi.

Schengen Vizesi Sorunu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Schengen vizesi 30 yıldan fazladır geçerli. Pandemi döneminde insanlar seyahat edemedi. Karantinalar bittikten sonra turizm hızlı hareketlendi. Dış ticaret ve eğitim talepleri arttı. Fakat AB ülkeleri büyükelçiliklerinde vize tesislerinde ciddi bir artış olmadı. AB Komisyonu, ‘En çok vize Türkiye’ye verildi’ diyor. Biz de kendilerinden hep şunu istedik: Biz aday ülkelerden biriyiz. Tüm aday ülkelere vize kolaylığı sağlandı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da bu kolaylığın sağlanması gerekiyor.”

Denetimler ve Cezalar

“Bundan sonraki aylarda ciddi bir azalış trendi göreceğiz enflasyonda. Vatandaşımızın hayat pahalılığı sıkıntılarının gerilemesini göreceğiz.” diyen Bakan Bolat, enflasyonun aşağı doğru inişe geçtiğini ifade etti. “Eylülün sonunda enflasyon açıklanırken TÜFE’de 50’nin altını görmemiz çok yüksek. Hükümetin ekonomi programına inanç ve güven artacak. Firmalar kolay kolay zam yapma eğiliminde olamayacaklar” şeklinde konuştu.

Enflasyonda Azalış Beklentisi

Brüksel’de vize konusuyla ilgili gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirten Bolat, “Ticaret yapıyoruz, Gümrük Birliği içindeyiz. İş insanlarının ve diğer herkesin büyük önem taşıyor. Türkiye’ye karşı haksızlık yapılıyor. Özellikle iş insanları, nakliyatçılar, öğrenciler ve akademisyenlerin vize prosedürlerinin hızlandırılması gerekiyor.” dedi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Irak Kalkınma Yolu Projesi: Türk firmalar için büyük fırsat!

HIZLI YORUM YAP